Pada hari ini semua orang menjadi hina SEHINA2NYA kecuali NABI DAN ORANG2 BERIMAN YANG MENJADI PENGIKUT2 NYA………….

JANGANLAH TUAN MENGULANGI KESILAPAN ORANG2 YANG BERTAUBAT, APABILA DIA HANYA MENAMPALKAN PEBUATAN DAN AMALAN JAHILIAH DAN FASIK DENGAN NAMA ISLAM. KALAU DULU DIA BERBUAT SEOLAH2NYA DIA MENCABAR AGAMA. TETAPI HARI INI DIA BERKEHIDUPAN SEPERTILAH DIA ITU ORANG YANG BERAGAMA PADAHAL DIA SEBENARNYA LEBIH MEROSAKKAN AGAMA.

KALAU DULU DIA MELAYAN OTAK DAN EMOSINYA DENGAN KEJAHILAN, TETAPI HARI INI DIA TETAP MELAYAN PEMIKIRAN DAN EMOSINYA DENGAN APA YANG DINAMAKAN ‘AGAMA’. PADAHAL SPRITUAL ATAU ROHNYA MASIH JAUH DARI AGAMA. DIA HANYA MENDAPAT ‘KEGEMBIRAAN BARU’ APABILA DIA TELAH ‘BERTAUBAT’ DARI OTAK DAN EMOSI JAHILIAH LANTAS BERUBAH KEPADA OTAK DAN EMOSI ‘ISLAM’.

DIA CUMA’ ISLAMKAN’ OTAK DAN EMOSI [ ATAU NAFSU] NYA SAHAJA TETAPI ROH [ ATAU SPRITUAL] NYA MASIH LAGI KOSONG DARI ALHAQQ DAN KEBENARAN…….

@@@@ KATA ALLAH: WAHAI ORANG2 BERIMAN….BERTAUBATLAH KAMU KPD ALLAH DENGAN TAUBAT NASUHA………… [at-Tahrim ayat 8]
@@@@ KATA ALLAH: [BERAPA BANYAK] DINERAKAWAILKAN ORANG YANG SEMBAHYANG………. [al-maa’uun ayat 4-7]

ORANG BERIMAN ITU IANYA MASIH BELUM BERTAUBAT DENGAN TAUBATAN NASUUHA…..
ORANG SOLAT ITU TETAP LAH MASUK NERAKA WAIL…………

ORANG BERIMAN DAN ORANG YANG SOLAT ADALAH PADA LAHIRNYA “ISLAM” TETAPI MAJORITINYA ‘AHLI NERAKA WAIL’ KERANA ROHANINYA TIDAK ISLAM, TIDAK DITERIMA SEBAGAI ‘HAMBA’ OLEH ALLAH SUBHANAHUWATAALA…!

@@@@ KATA ALLAH: WAHAI JIWA2 YANG TENANG [ ALLAH TIDAK MENYEBUT WAHAI ORANG2 BERIMAN], BERTAUBATLAH KEPADA ALLAH DENGAN RIDZA SEHINGGA ENGKAU DIRIDZAI ALLAH. KEMUDIAN DARIPADA ITU MASUKLAH ENGKAU BERSAMA ‘HAMBA2KU’. LALU DIPERSILAKAN ENGKAU MASUK KESYURGAKU……… [AL FAJR [89] 27-30]

LALU………..
SUDAHKAH ENGKAU MENDAPAT JIWA [ROHANI] YANG TENANG DAN SENTIASA DALAM KEADAAN TAUBAT [SENTIASA KEMBALI ATAU MERUJUK] KEPADA ALLAH?

SUDAHKAH ENGKAU MENDAPAT KERIDZAAN ALLAH DENGAN ENGKAU TERLEBIH DAHULU TELAH MENJADI RIDZA TERHADAP APA YANG DITENTUKAN ALLAH KEPADA MU [ YAKNI RIDZA DAN DIRIDZAI] ?

SUDAHKAH ENGKAU ‘TERASA’ MENDAPAT KURNIAAN ‘HAMBA’ KPD ALLAH DENGAN TIDAK ADA SEBESAR HAMA PUN SYIRIK KEPADANYA, DIMANA ENGKAU BERBUAT ATAU ENGKAU MENINGGALKAN SEGALA PERBUATAN SEMATA2 KERANA DIA BUKAN KERANA SELAIN DIA ?????? WALAU SEBESAR HAMA PUN TIDAK ADA SELAIN DIA DIDALAM HATIMU ?

SUDAHKAH ENGKAU MENDAPAT ANUGRAH ‘RASA’ [ZAUQIAYAH] DALAM QALBUMU BAHAWA ENGKAU DIPERSILAKAN ALLAH UNTUK MENJADI AHLI SYURGA ?

INGAT LAH……. SAKIT MATI ,SIKSA QUBUR ,PENANTIAN DIMAHSYAR ,HISAB ,SYAFAAT NABI, MENERIMA KITAB, BERJALAN DIATAS TITIAN MUSTAQIM DAN TERJATUH KENERAKA ATAU TERSELAMAT DAN BERJAYA MASUK KESYURGA……..ADALAH PERKARA2 YANG BENAR DAN WAJIB DILALUI DENGAN JIWA YANG SELAMAT………[QALBUN SALLEM]

KATA ALLAH: INGATLAH HARI DIMANA TIDAK BERGUNA SEGALA HARTA KEKAYAAN DAN KECEMERLANGAN ANAKPINAK. KECUALI MEREKA YANG MENDATANGI ALLAH DENGAN HATI YANG SEJAHTERA [ BI QALBIN SALIEM]

Firman Allah SWT dalam surah at-Tahrim ayat 8:
Maksudnya: “Hai orang yang beriman! Bertaubatlah kamu kepada Allah dengan Taubat Nasuha, mudah-mudahan Tuhan kamu akan menghapuskan kesalahan-kesalahanmu dan memasukkan kamu ke dalam syurga yang mengalir di bawahnya beberapa sungai, pada hari Allah tidak akan menghinakan Nabi dan orang yang beriman bersama-sama dengannya; cahaya mereka, bergerak cepat di hadapan mereka dan di sebelah kanan mereka; mereka berkata: Wahai Tuhan kami! Sempurnakanlah cahaya bagi kami dan ampunlah kami; sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu.”

Pada hari ini semua orang menjadi hina SEHINA2NYA kecuali NABI DAN ORANG2 BERIMAN YANG MENJADI PENGIKUT2 NYA………….

[albaiyyinah [98] 5]

MEMURNIKAN KETAATAN ERTINYA IKHLAS, TIADA SYIRIK ATAU SEKUTU BAGI ALLAH WALAU SEBESAR HAMA SEKALIPUN. BUAT KERANANYA DAN TINGGAL DARI BERBUAT JUGA KERANANYA. ORANG YANG MENINGGALKAN PERINTAH ALLAH DAN SUNNAH RASUL KERANA ORANG LAIN ADALAH ORANG SYIRIK [ RIA’]

PERHATIAN: ORANG YANG BERBUAT/BERAMAL DENGAN PERINTAH ALLAH DAN RASUL BELUM TENTU RIA’ [ INI KERANA RIA’ PERKARA HATI]. TETAPI ORANG YANG MENINGGALKAN PERINTAH ALLAH DAN RASUL KERANA ORANG LAIN TETAPLAH RIA’ [SYIRIK YG HALUS].

…hendaknya engkau menjadi TENANG….lalu kamu KEMBALI dengan ‘REDZO kepada Tuhanmu’ sehingga mendapat MARDZIAH dariNya, AGAR DITERIMA MENJADI HAMBANYA DAN DIPELAWA MEMASUKI JANNAHNYA………amien

Advertisements